1. Flexibeler dan conventioneel lassen
Handlaserlassen biedt nieuwe perspectieven voor veelzijdige toepassingen. Laserlicht wordt via een flexibele kabel in pulsmodus of continue modus op het product geleid. Deze techniek kan daarom voor zowel warmtegeleidinglassen als dieplassen worden gebruikt. De mogelijkheden zijn oneindig: van meterslange lasnaden in carrosserie- en scheepsbouw tot fijne naden op uiterst gevoelige apparaten.

hieselaar-kist-lassen
laswerk-uit-video7
2. Een oplossing voor iedere toepassing
Onderscheidend van handmatig laserlassen is de flexibiliteit en veelzijdigheid in gebruik. Inzetbaar bij puntlassen tot lange lasnaden, u krijgt altijd een kwalitatief hoogwaardig resultaat dankzij verschillende nozzles voor elke specifieke toepassing: puntlassen, inwendige en uitwendige hoek lassen.

3. Bespaart tijd en kosten
Een handheld laserlasmachine levert u diverse voordelen op ten opzichte van conventionele lastechnieken:

  • Snelheid: tot 3 x sneller dan conventioneel lassen.
  • Hoge kwaliteit: Gladde, nauwkeurige en sterke lasnaad maakt nabewerking vrijwel overbodig.
  • Kostenbesparend: 80 tot 90% energiebesparing, tot 30% besparing van bewerkingskosten.
hieselaar-materialen
hll (1)
4. Geen ervaren lasser(s) nodig
De handbediende laserlasmachine vereist geen gespecialiseerde lasopleiding door de bediener. Na een korte instructie is het voor iedereen mogelijk om te lassen. Wij leveren de machine standaard met een bedienings- en veiligheidsinstructie met bijbehorende beschermingsmiddelen. Uw medewerkers krijgen een certificaat en kunnen binnen enkele uren aan de slag!