Wat is laserlassen?
Laserlassen is een smeltproces waarbij een laserstraal gebruikt wordt om te lassen. De straal zorgt voor een diep smeltbad waardoor een sterke lasverbinding ontstaat die nagenoeg geen nabewerking vereist. De oppervlakte waarover gelast wordt is minimaal, door de minimale breedte van de laserstraal. Dankzij de gerichte inbreng van warmte is het mogelijk om nauwkeurige en precieze verbindingen te maken.

Dankzij de mogelijkheid tot handbediening is de techniek van het laserlassen nu voor veel bedrijven extra interessant geworden. Steeds meer metaalbewerkingsbedrijven kiezen daarom nu voor een laserlasmachine. Bent u bekend met de verschillen ten opzichte van conventionele lastechniek?

Laserlassen nu extra toegankelijk

De introductie van handbediende laserlasmachine maakt laserlassen voor een breed publiek beschikbaar en betaalbaar. Daarnaast geeft deze wijze van lassen geen bijkomende kosten. Laserlassen zorgt voor kwalitatief perfecte verbindingen met een strakke las, minimale vervorming en meer productiecapaciteit. Handbediend laserlassen is dé verbindingstechniek van de toekomst.

Diverse bewerkingen mogelijk

Met een laserlasmachine kunt u door gebruik van verschillende nozzles uiteenlopende lastechnieken toepassen, zoals stomplassen, overlappend lassen en hoeklassen.

Waarom laserlassen?

Handbediend lassen met laser is de toekomst. Sterke en optisch mooie lasnaden zijn tegenwoordig op veel gebieden onmisbaar. Laserlassen wordt vooral gebruikt voor het snel en nauwkeurig verbinden van materialen die kleine lasnaden en geringe thermische vervorming vereisen.

Het smeltbad van de las heeft bij laserlassen een perfecte breedte-diepteverhouding. Met laserlassen kun je een preciezer en efficiënter lasresultaat behalen dan met andere lasmethoden. De toorts is zeer handzaam, waardoor ook complex vormgegeven producten eenvoudig te bewerken zijn.

(bijna) overal toepasbaar

De eigenschappen van het materiaal bepalen de inzet mogelijkheden van de laserlasmachine. Denk hierbij aan geleiding, absorptie en reflectie. Laag gelegeerd staal en roestvast staal laten zich uitstekend lassen met de laser. Bekijk hier welke materialen nog meer geschikt zijn voor laserlastechniek.

2 materiaalsoorten aan elkaar lassen

Het lassen van twee soorten metalen is in diverse combinaties mogelijk. Zo kunt u bijvoorbeeld staal aan RVS lassen. Het combineren van aluminium en koper vraagt extra aandacht, gezien de reflectie. Heeft u een specifiek vraagstuk? Maak een afspraak om het te testen in ons Experience Center.